Nordic Hamstring Curls

Je hamstrings trainen, vergroot de spierkracht in je benen en voorkomt blessures bij kracht- en duursporten, zoals voetbal en hardlopen. Maar welke oefeningen werken nu echt voor het versterken van je hamstrings? In dit artikel vertellen we je alles over de Nordic Hamstring Curls en waarom wij geloven dat dit de beste oefening is om je hamstrings te trainen.

Wat zijn Nordic Hamstring Curls?

Nordic Hamstring Curls is een oefening waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt om je hamstrings te versterken. De meeste oefeningen om je hamstrings te trainen, worden uitgevoerd op een fitnessapparaat waarbij je heupen gebogen zijn. Het is echter beter om je hamstrings te trainen met gestrekte heupen, omdat je ze zo ook gebruikt tijdens duursporten. Enter Nordic Hamstring Curls! Met de Nordic Hamstring Curl verleng je je hamstrings en voorkom je spierscheuringen.

Welke spiergroepen train je?

Tijdens het uitvoeren van de Nordic Hamstring Curls train je uiteraard voornamelijk je hamstrings. Maar daarnaast zet je nog enkele andere spieren aan het werk.

  • Core: Net als bij elke oefening span je bij Nordic Hamstring Curls je core-spieren aan om efficiënt kracht te kunnen leveren.
  • Bilspieren: Je bilspieren beschermen je onderrug.
  • Kuiten: Tijdens deze oefening zullen je kuiten even hard of misschien wel harder dan je hamstrings aanspannen. Dit komt omdat je kuiten voor beweging in je knie zorgen.

Stappenplan voor de perfecte Nordic Hamstring Curls

  1. Om deze oefening correct uit te voeren, heb je een partner en een zacht mat nodig.
  2. Ga op je knieën op de mat zitten.
  3. Je partner neemt je enkels beet.
  4. Span je bilspieren en hamstrings en zak met rechte rug gecontroleerd en langzaam met je bovenlichaam naar de grond. Plaats pas op het einde van de curl je handen op de mat om te voorkomen dat je met je gezicht tegen de mat slaat.
  5. Druk jezelf op en begin opnieuw.

Aandachtspunten

Het is bij deze oefening belangrijk dat je je rug niet overstrekt vanuit je lage rug. Daarnaast moet je gedurende de hele oefening je billen blijven aanspannen.
Naar boven

Leave a Comment