Hier is hoe je kunt meten hoeveel calorieën je verbrandt door fitness.

Je voelt je beter door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, omdat het je energie verhoogt, je helpt met stress om te gaan, je zelfbeeld verbetert, je weerbaarheid tegen vermoeidheid verhoogt, angst en depressie bestrijdt, je helpt te ontspannen en je minder gespannen te voelen, je helpt beter in slaap te vallen en te slapen, en je op een eenvoudige manier de kans geeft om tijd door te brengen met geliefden.

Hoeveel calorieën worden er verbrand tijdens een gemiddelde workout?

De onderstaande waarden geven de typische calorieën weer die een vrouw van 70 kilo verbrandt tijdens een workout van 30 of 60 minuten, ook al is het moeilijk om aan te geven hoeveel calorieën elk individu zou verbranden tijdens een enkele activiteit.

  • 60 minuten hardlopen: 600 calorieën
  • 60 minuten boksen: 560 calorieën
  • 60 minuten krachttraining: 450 calorieën
  • 30 minuten HIIT: 400 calorieën
  • 30 minuten hardlopen: 300 calorieën
  • 60 minuten Pilates: 300 calorieën
  • 30 minuten boksen: 280 calorieën
  • 60 minuten yoga: 240 calorieën

Hoe kun je berekenen hoeveel calorieën je verbrandt met fitness?

De basisformule voor de calculator is:

Totaal verbrande calorieën = Duur (in minuten)*(MET*3,5*gewicht in kg)/200

Een activiteit MET (metabool equivalent voor de taak) is een kenmerk van rekenmachines. Dit cijfer geeft een schatting van de energie-uitgaven van het lichaam tijdens een bepaalde activiteit. Het verschilt naargelang de handeling en is gestandaardiseerd zodat het universeel kan worden toegepast voor vele personen en om het eenvoudiger te maken verschillende activiteiten tegen elkaar af te zetten.

De beste oefeningen om calorieën te verbranden

Probeer HIIT workouts en cardio activiteiten zoals joggen, roeien en fietsen als u uw investering wilt maximaliseren, maar negeer krachttraining niet. Hoe meer u zich concentreert op activiteit voor het hele lichaam, hoe meer spieren u aanwendt, wat leidt tot meer verbruikte calorieën. HIIT-workouts zijn snel en effectief in het verbranden van calorieën en het verhogen van het metabolisme terwijl u de hele dag calorieën verbrandt.

Verschillende factoren die van invloed zijn op het aantal verbrande calorieën

Onthoud dat het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens het sporten willekeurig is en zal variëren afhankelijk van uw lengte, gewicht en mate van fitheid. Bijvoorbeeld:

1. Leeftijd

Hoe ouder u bent, hoe harder u werkt om een activiteitenniveau met een hogere intensiteit te bereiken.

2. Lichaamssamenstelling

Een persoon met meer spieren zal vaak meer calorieën verbranden dan een persoon met meer lichaamsvet.

3. Geslacht

Mannen hebben doorgaans een lager lichaamsvet en een lagere spiermassa dan vrouwen – zelfs bij hetzelfde gewicht en dezelfde leeftijd – wat resulteert in een hogere calorieverbranding.

4. Intensiteitsniveau

Over het algemeen leiden trainingen met een hogere intensiteit tot een hogere calorieverbranding.

5. Slaap

Niet voldoende slaap kan ervoor zorgen dat je minder calorieën verbrandt.

Het is maar dat u het weet; calorieën zijn niet alles

Weten hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het sporten kan je helpen je gewichtsverliesdoelen te bereiken, net zoals het bijhouden van calorieën tijdens het eten. Houd het eenvoudig en concentreer je op de schattingen voor de oefeningen die je uitvoert.
Het is niet nodig om jezelf te verdrinken in getallen. Haal alle nieuwe toevoegingen door de vergelijking. U zou enig gewichtsverlies moeten ervaren als u zich probeert te concentreren op de doelstellingen van actief blijven en gezond eten.

Leave a Comment