Hoeveel tijd moet je besteden aan het trainen van je buikspieren voor een sixpack

Veel mensen geven hun buikspieren niet dezelfde zorg of respect die ze nodig hebben, behandelen ze anders dan andere spieren in het lichaam door zich door een snelle buikspiertraining te haasten als ze tijd hebben of door een core- of buikspiertraining toe te voegen aan het einde van hun reguliere “armsessie” of “benen dag”.

Hoe lang moet een ab workout duren?

Een buikspiertraining kan variëren in lengte – het hangt af van de persoon die de oefeningen uitvoert, hun huidige niveau van fitheid en hoeveel reps en sets het beste passen bij hun trainingsstijl en doelen.

Daarom kan het onthullen van je buikspieren tussen de 3 maanden en twee jaar duren. Het verandert wel. Voordat u begint met een dieet of trainingsprogramma, is het een goed idee om te praten met een gekwalificeerde voedingsdeskundige, gecertificeerde personal trainer, of een andere fitness expert.

Vrouwen hebben natuurlijk meer vet nodig dan mannen. De wetenschap toont aan dat oestrogeen, dat de vruchtbaarheid ondersteunt, hier de hoofdschuldige aan is. Daarentegen hebben mannen van nature meer vetvrij spierweefsel dan vrouwen, waardoor ze sneller gewicht verliezen.

Laten we, op basis van je vetpercentage, eens kijken hoe lang het kan duren voordat je in een sixpack onthullende vorm bent.

1. 30 procent of meer

Mannen: 10 maanden tot 2 jaar

Vrouwen: 1 tot 2 jaar

Of je nu een man of een vrouw bent, dit wordt als zwaarlijvig beschouwd bij 30 procent lichaamsvet.
Je route naar zichtbare buikspieren vanaf dit startpunt zal waarschijnlijk bijna een tot twee jaar duren. Als je ongeveer 30 procent lichaamsvet hebt, is 8 tot 12 maanden een redelijke periode om naar te streven. Mannen kunnen hier misschien een paar maanden van af doen en dit in 10 maanden bereiken.
Voeg nog een jaar toe als uw lichaamsvetpercentage dichter bij de 40 procent ligt.

2. 20 procent

Mannen: 3 tot 6 maanden

Vrouwen: 1 tot 3 maanden

Het zou drie tot zes maanden duren om je buikspieren te beginnen opmerken als je begint met 20% lichaamsvet. Hoewel tot 20% lichaamsvet bij mannen als gezond wordt beschouwd, is de verhouding tussen vet en spieren nog steeds scheef in de richting van het eerste.

Aan de andere kant, vrouwen zijn vrij dicht bij het lichaamsvet percentage niveau dat u toelaat om te pronken met uw six-pack. Vrouwen hebben waarschijnlijk nog tussen de één en drie maanden te gaan, plus of min. Dit hangt af van hun dieet, trainingsschema en aanvankelijke niveau van spiermassa.

3. 15 procent

Mannen: 4 tot 6 weken

Vrouwen: Abs kunnen zichtbaar zijn

U bent in redelijk goede vorm met een lichaamsvetpercentage van 15%. Mannen, uw spieren beginnen zichtbaar te worden; u kunt definitie zien in uw armen en benen, en uw verhouding tussen kracht en vet is afgenomen. In dit tempo zullen mannen waarschijnlijk 4 tot 6 weken te kort komen om hun doel te bereiken. Vrouwen, je hebt het doel bereikt, en je zou die buikspieren zo snel mogelijk moeten zien.

4. 10 procent

Mannen en vrouwen: Abs moeten zichtbaar zijn

Het ideale lichaamsvetpercentage voor snel zichtbare buikspieren is 10 procent, en op dat moment zouden die buikspieren moeten knallen.

Je hebt nu de “essentiële vet” zone voor vrouwen bereikt, waar je waarschijnlijk niet zult kunnen blijven zonder een serieuze inspanning te leveren.
Het is aanvaardbaar om het wat rustiger aan te doen en een paar pondjes te laten bijkomen, tenzij je traint voor een wedstrijd om er zeker van te zijn dat je je gezondheid niet in gevaar brengt om een opvallend sixpack te krijgen.

Conclusie

Er is geen eenvoudige of snelle aanpak om six-pack buikspieren te ontwikkelen. Het vraagt om zelfbeheersing, toewijding aan een schoon, gezond dieet, en regelmatige lichaamsbeweging die cardio en krachttraining omvat.
Six-pack abs zijn een fitness doel dat degenen die zijn gewijd aan het proces kan worden bereikt, ook al is het proces kan worden uitgetrokken en de arbeid moeilijk.

Leave a Comment