De beste manier om je buikspieren te trainen

Het goede nieuws is dat een heleboel verschillende buikspieroefeningen je kunnen helpen om je doel van betere buikspieren te bereiken.
Het mooie van deze buikspieroefeningen is dat je geen sportschool nodig hebt om ze uit te voeren. Je kunt dit lichaamsdeel thuis in vorm krijgen, en je hebt maar een paar apparaten nodig om de verbranding in je kern te gaan voelen. Hier zijn de volgende workouts die je kunt uitvoeren om je buikspieren te trainen:

Bovenste buikspieren training

1. Dumbbell crunch
Reps 10 Rust 10 sec
Houd met beide handen een halter / gewichtsplaat over je borst terwijl je op je rug ligt. Houd spanning in je bovenste buikspieren terwijl je je bovenlichaam optilt en laat zakken.

2. Tuck en crunch
Reps 15 Rust 10sec
Ga plat liggen met je benen opgetild en je knieën gebogen in een hoek van 90 graden. Plaats uw handen bij uw hoofd. Breng uw bovenlichaam omhoog en breng tegelijkertijd uw knieën naar uw borst. Houd uw vingers tijdens de hele oefening bij uw slapen en begin elke rep soepel zonder uw bovenlichaam omhoog te trekken. Vermijd tussen de reps dat uw voeten de grond raken.

3. Gemodificeerde V-zit
Reps 12 Rust 10sec
Uw armen moeten recht langs uw zij zijn en van de vloer zijn opgeheven terwijl u ligt met uw benen gestrekt van u af en parallel aan de vloer. Terwijl u uw bovenlichaam optilt en uw benen naar u toe trekt, buigt u bij de knieën en houdt u uw armen recht. Hierdoor raakt uw borst op het hoogtepunt van de actie uw knieën. Daal vervolgens geleidelijk af.

4. Crunch
Reps 20 Rust 90sec
Je knieën moeten gebogen zijn, je voeten moeten stevig op de grond staan en je armen moeten over je borst gekruist zijn. Gebruik uw buikspieren, til uw bovenlichaam op en breng het vervolgens naar beneden. Hoewel je bovenbuikspieren bijna uitgeput zijn, probeer je de bovenste positie van elke rep minstens één seconde vast te houden om zoveel mogelijk inspanning te leveren.

Onderste buikspieren training

1. Hangende leg raises
Reps 10 Rust 10sec
Waarschuwing: deze uitdagende oefening zet de toon voor een straffe training die vier andere hangende activiteiten omvat. Begin met een dode-hang positie met je benen recht, knieën in contact met de enkels. Gebruik je onderste buikspieren om ze op te tillen terwijl je ze bij elkaar houdt, en laat ze dan langzaam zakken naar de beginpositie.

2. Hangende knieverhoging draai
Reps 12 aan elke kant, rust 10sec.
Begin met een dode hangpositie met je knieën tegen elkaar gedrukt en je benen recht. Draai je lichaam en breng je knieën naar één kant voordat je weer begint. Ga verder door van kant te wisselen.

3. Hangende knieverhoging
Reps 15 Rust 10sec
Ook al is het iets eenvoudiger, deze versie van hangende knieverhoging maakt je onderbuik nog steeds sterker. Begin in een dode hang positie en breng je knieën krachtig omhoog om meer spiervezels van de onderbuik in te schakelen. Om slingeren te voorkomen, laat je je rug langzaam zakken naar de startpositie.

4. Garhammer verhoging
Reps 20 Rust 90sec
Til je knieën zo hoog mogelijk op terwijl je aan de stang hangt, te beginnen met ze al opgetrokken tot ongeveer halverwege je dij. Laat uw rug gecontroleerd zakken naar de startpositie terwijl u uw buikspieren aanspant.

Leave a Comment